rendement-beleggen

De rekenmachine pakken om te kunnen uitrekenen wat beleggen had kunnen opleveren? Bij Starten met Beleggen kan je door middel van de rekentool erachter komen of beleggen voor jou een interessant alternatief is voor de lage spaarrentes. Op het platform kan je aan de hand van een inleg en een gekozen risicoprofiel ontdekken wat beleggen jou de afgelopen jaren had kunnen opleveren.

Het doel

Als consument is beleggen in sommige gevallen al lastig zat, wat zijn de risico’s en welke relatie heeft dat te het rendement. In Nederland zijn er meer dan 100 actieve vermogensbeheerders en dat maakt het voor de consument lastig om een keuze te maken voor de juiste partij. Het doel van starten met beleggen is om beleggen toegankelijk te maken voor iedereen en zodoende mensen in staat te stellen betere financiële keuzes te maken.

Omdat er niet alleen bestaande maar ook beginnende of startende belegger op het platform zullen komen worden er wekelijks nieuwe beleggingsberichten geplaatst. Deze artikelen zijn ervoor om de bezoekers te informeren over financiële onderwerpen. Een greep uit de onderwerpen waarover geschreven wordt zijn; beginnen met beleggen, lage spaarrente, eerder stoppen met werken en andere personal finance gerelateerde onderwerpen.

Op het platform heeft de doelgroep de mogelijkheid om te kiezen tussen de beleggingsvorm laten beleggen of zelf beleggen. Na de keuze voor de vorm komt een onafhankelijke en versimpelde vergelijking van de verschillende beleggingspartijen.

De vergelijkingstool

In de tool kan je kiezen hoeveel geld je zou willen inleggen om te gaan beleggen, daarna kan je de kiezen uit het risico wat je wilt lopen om vervolgens in te zien hoeveel beleggen had kunnen opleveren de afgelopen 3 of 5 jaar.

De tool is zo uniek ingericht dat er met verschillende filters kan worden aangegeven welke onderdelen jij persoonlijk belangrijk vindt, zoals een startbonus, periodiek beleggen of bijvoorbeeld een instapgrens.

Deze combinatie zorgt ervoor dat jij de juiste keuze kan maken die het beste bij je past zowel qua risico en beleggingspartij. Ben jij benieuwd geworden wat beleggen jou had kunnen opleveren? Bezoek de website van starten met beleggen en ontdek het.