Wat je met derekenmachine.nl kunt doen is onder meer de waarde van de Bitcoin omrekenen naar een andere valuta. Wat is de waarde van een Bitcoin nou eigenlijk in euro’s of dollars? De rekenmachine.nl is niet alleen een standaard calculator, maar biedt daarnaast tools die bijvoorbeeld de waarde van de Bitcoin voor je omrekenen. Gemakkelijker kan gewoon niet, want derekenmachine.nl werkt buitengewoon gebruiksvriendelijk.

Bitcoin is ondertussen een globaal betaalmiddel

De Bitcoin dus, vaak aangeduid als BTC. Dit is dé bekendste, cryptovaluta die er is en geldt ondertussen als een globaal betaalmiddel. De Bitcoin is uniek. Het was namelijk de eerste gedecentraliseerde digitale munt die zonder centrale bank werkt, zoals er van een andere centrale beheerder ook al geen sprake is. Er wordt gewerkt met een zogenaamd peer-to-peer netwerk en de transacties gaan rechtstreeks tussen de gebruikers onderling. Daar komt verder geen tussenpersoon aan te pas.

Bereken de waarde van Bitcoin met derekenmachine.nl

Bitcoins worden opgeslagen in een blockchain, een concept dat ontsproten is aan het brein van Wei Dai en werd geïmplementeerd door een anoniem persoon onder alias Satoshi Nakamoto. Omdat we het hier over rekenen hebben is het leuk te weten dat vervolgens de Satoshi (vaak aangeduidt als sat) geldt als de kleinste rekeneenheid van de Bitcoin. 1 satoshi staat gelijk aan 1/100.000.000 bitcoin, ofwel een honderd miljoenste van een bitcoin. Gemakshalve zou je eerder 0,01 microbitcoin gebruiken. Maat dat geheel terzijde.

Daalt de dollar, dan stijgt de Bitcoin. Bereken het met de rekenmachine

Als je straks de waarde van de Bitcoin berekent via derekenmachine.nl dan kan de waarde verschillen. Zo heeft bijvoorbeeld de waarde van de dollar wel degelijk invloed op die van de Bitcoin. Ga maar na; traders vergelijken de waarde van een bitcoin met de waarde van de dollar. Als de dollar in waarde daalt, dan heeft het effect waar bitcoin tegenover staan dus ook een lagere waarde. Met andere woorden; als de dollar daalt, dan is de kans reëel dat de waarde van de bitcoin juist stijgt. Die waardes bereken je met de online calculator eenvoudig en uiteraard foutloos.

Betaal je pizza met de Bitcoin

Het ligt in de lijn der verwachting dat de koers van de Bitcoin op de lange termijn alleen maar zal stijgen, nadat het in het verleden nogal eens kon vriezen en dooien. Nadat in 2019 al de 400 miljoenste transactie plaatsvond, wordt de Bitcoin meer en meer een geaccepteerd begrip in de wereld. Letterlijk, want ook in ons land wordt de lijst met bedrijven die de Bitcoin accepteren groter en groter. Zo kun je tegenwoordig je eten van thuisbezorgd.nl al met de Bitcoin voldoen. Dat maakt dat het de verwachting is dat de koers van de Bitcoin alleen maar zal stijgen. Al weet je dat nooit helemaal zeker. Stijgen of dalen, met derekenmachine.nl reken je gemakkelijk met de Bitcoin.