Cryptovaluta worden steeds populairder. Dan hebben we het zeker niet alleen over de Bitcoin of Ethereum. Er is veel meer en wellicht dat ook jij vroeger of later met cryptovaluta te maken krijgt. De rekenmachine.nl is dan je beste vriend en helpt je simpel bedragen te berekenen en omrekenen.

Charles Hoskinson, bekend van Ethereum is ook de grote man achter Cardano

Cardano is ondertussen ook een bekend open source cryptovaluta platform geworden, een platform waarop je ook met smart contracts kunt draaien. Cardano werd na twee jaar voorbereiding in 2017 gelanceerd. Charles Hoskinson heeft ook belangen bij Ethereum en BitShares. Bijzonder aan deze cryptovaluta is dat ontwikkelingen wetenschappelijk bestudeerd en beoordeeld worden door nota bene vakgenoten. Nadeel was aanvankelijk dat het ‘Ada’ (ticker symbool van Cardano) cryptogeld slechts in de Daedalus wallet en op Bittrex exchange kon worden opgeslagen. Gelukkig zijn er nu meer mogelijkheden.

Carano begin goed en richtte zich aanvankelijk op Azië

Cardano richtte zich eerst op Japan en Azië, juist daar was cryptovaluta razend populair. Het bleek een gouden greep en door de goede prestaties in Azië bleken ook Europa en Amerika snel geïnteresseerd. De koers van Cardano is net als alle andere cryptovaluta veelal een kwestie van stemming en gevoel, terwijl ook evenementen en nieuwe functionaliteiten zomaar invloed kunnen hebben op de koers. Cardano werkt met sidechains. Deze techniek maakt dat tokens naar een andere blockchain verplaatst kunnen worden. Bovendien is er sprake van interoperabiliteit met de financiële diensten en vergelijkbare systemen. Daarmee laat Cardano zien aan alle moderne technieken gedacht te hebben en is het ondertussen een speler geworden om rekening mee te houden.

De kans is groot dat jij als ondernemer ook met cryptovaluta te maken krijgt

Het kan zomaar gebeuren dat jij straks ook met Cardano te maken krijgt. Voor elke valuta heeft derekenmachine.nl een speciale rekentool die je snel laat rekenen en omrekenen met Cardano en andere cryptovaluta. Handig om alvast te weten, want de opmars cryptovaluta lijkt niet te stoppen. Dan kun je dus maar beter voorbereid zijn.