Carpoolkosten berekenen

Carpoolkosten

Wil je gemakkelijk carpoolkosten berekenen? Met onze tool kun je eenvoudig je carpoolkosten berekenen. Carpoolen is milieubewust, scheelt files en kan zelfs heel gezellig zijn. Bovendien scheelt carpoolen geld, doordat de kosten voor de rit gedeeld kunnen worden. Het is zelfs mogelijk dat je een vergoeding van je werkgever krijgt voor carpoolen. Gebruik de rekenmachine om snel uit te rekenen wat de carpoolkosten per persoon zijn. Vul een kilometerprijs en het aantal gereden kilometers in. Kies vervolgens het aantal inzittenden en druk op berekenen. De rekenmachine berekent dan de prijs van de rit per persoon.

Vul de prijs per kilometer in, het aantal kilometers en het aantal personen.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (36 stemmen, gemiddeld: 3,03 / 5)
Loading...

Kilometerprijs bepalen

De kilometerprijs is vooral afhankelijk van de prijs van je brandstof en het verbruik van je auto. Je berekent dit eenvoudig door de prijs van een liter brandstof te delen door het verbruik. Als de prijs van een liter benzine € 1,44 is en het verbruik van de auto gemiddeld 1 op 18, kost een kilometer rijden 8 cent.

Voorbeeld: 1,44 (prijs per liter) / 18 (verbruik) = 0,08 (8 cent)

Carpoolkosten berekenen

Met een volle auto gaat je verbruik natuurlijk nog een beetje omhoog. Misschien wil je –naast de brandstof kosten- ook andere kosten meenemen in de kilometerprijs. Als steeds dezelfde auto gebruikt wordt, kun je de kilometerprijs iets verhogen ter compensatie van de kosten voor wegenbelasting en onderhoud. Vooral de onderhoudskosten zijn natuurlijk moeilijk in te schatten.

Stel dat je per jaar ongeveer 1.000 euro kwijt bent aan het onderhoud, de belasting en verzekering van de auto en je rijdt 20.000 kilometer per jaar, zouden de kosten hiervan 5 cent per kilometer zijn. Dit is natuurlijk maar een voorbeeld en misschien zijn de kosten voor jou iets hoger of lager. Als steeds dezelfde auto gebruikt wordt en er worden veel kilometers gereden zijn de kosten voor onderhoud en belasting e.d. wel iets om rekening mee te houden.

Opmerking

Het staat iedereen natuurlijk vrij de carpoolkosten naar eigen inzicht te verdelen. In ieder geval geldt dat hoe groter de carpoolgroep is, hoe groter de besparing op je reiskosten, files en milieuschade. Hoe meer zielen hoe meer vreugd dus.