Het kan zomaar zijn dat je vaker en vaker een beroep moet doen op derekenmachine.nl nu meer en meer in cryptovaluta afgerekend en gehandeld kan worden. In zakelijk opzicht kan het zomaar zijn dat je een transactie voorgesteld wordt in bijvoorbeeld bitcoin of ether, de betaaleenheid binnen het platform Ethereum. De ether is met de bitcoin een van de bekendste cryptovaluta en dus is het niet ondenkbeeldig dat je strak moet omrekenen hoeveel het bedrag in ether nou eigenlijk is in euro’s. Derekenmachine.nl maakt het je gemakkelijk als je moet omrekenen.

Ook Ethereum werkt met de blockchain technologie

Ethereum is een open source platform en een miningnetwork voor verschillende cryptovaluta, waaronder dus Ether. Er wordt gewerkt met een decentraal netwerk en de inmiddels bekende blockchain technologie. Er is overigens een blockchain. Daarin worden transacties met de ether vastgelegd, net als honderden andere cryptovaluta en ook tokens. Daarnaast kan in de blockchain ook prima andere data bijgehouden worden en is er de optie smart contracts.

Van 8 naar 1000 naar 100 dollar; reken het om met de online rekenmachine

Voor jou is het goed te weten dat de waarde van de ether van Ethereum nogal volatiel is. Dat wil zeggen dat de koers nogal eens wil schommelen. Aanvankelijk bijvoorbeeld was Ethereum 8 dollar waard om snel door te groeien naar een waarde van 1000 dollar. Toen kwam echter het slot van 2018 en kelderde de waarde naar iets boven de 100 euro. De verwachting is dat de koers ook volatiel zal blijven. Dat maakt het omrekenen van de waarde van ETH richting bijvoorbeeld dollars of euro’s belangrijk.

Om zeker te weten dat je goed rekent, doe je een beroep op derekenmachine.nl. Hier reken je gemakkelijk om, waarbij de gebruiksvriendelijkheid opvalt. Zo kun je gewoon de cijfertoetsen van je laptop gebruiken bij het rekenen met de ether van Ethereum. Behalve voor Ethereum biedt de rekenmachine.nl ook handige tools voor het rekenen met andere cryptovaluta, Wat kan er dan nog misgaan?

Samenwerking met Microsoft zegt veel over Ethereum

Op de langere termijn is het de verwachting dat de ether meer en meer een geaccepteerd betaalmiddel wordt en dat het rekenen met de ether dus ook vaker voor zal komen. Ethereum staat er gewoon goed op en werkt bijvoorbeeld samen met een grote partij als Microsoft. Voor een dergelijke onderneming met een partij gaat samenwerken, moet er wel de overtuiging zijn dat iets ook daadwerkelijk een succes wordt. Dat heeft Microsoft dus nadrukkelijk met Ethereum. De kans dat je straks moet rekenen met ETH is dus niet ondenkbeeldig. Gelukkig is rekenen gemakkelijk, mits je maar gebruik maakt van de calculator in de vorm van derekenmachine.nl.