Ze hebben niet altijd bestaan, maar sinds de introductie door Casio in 1985 van de eerste grafische rekenmachine is er veel veranderd. Grafische rekenmachines zijn namelijk erg handig en voor oneindig veel toepassingen te gebruiken.

Grafische rekenmachine

Waar worden grafische rekenmachines voor gebruikt?

Zoals met alles zijn ook grafische rekenmachines voor veel doeleinden te gebruiken. Wetenschappers, wiskundigen en scheikundigen zijn een paar voorbeelden van mensen die veel gebruik maken van een grafische rekenmachine. Ze worden steeds vaker ingezet en heb je tegenwoordig zelfs online grafische rekenmachines.

Vooral de huidige revolutie in technologie zorgt dat er steeds meer redenen bij komen om grafieken en vergelijkingen op te lossen. Je kunt zelfs zeggen dat deze grafische rekenmachines een onderdeel zijn van deze revolutie en hier aan hebben bijgedragen.

Grafische rekenmachine worden het meest op scholen gebruikt.

Hoewel er wereldwijd, veel wetenschappers en wiskundigen zijn die gebruik maken van deze rekenmachines. Zijn er natuurlijk nog veel meer klassen vol met leerlingen die een grafische rekenmachine nodig hebben voor hun opleiding. De doelgroep van 12 tot 18 jarigen die in het voortgezet en hoger onderwijs zitten. Denk hierbij aan wiskunde waar deze rekenmachines veel worden gebruikt. Een kenmerk waar je als scholier rekening mee moet houden is of de rekenmachine geschikt is voor examens. Meestal staat dit erbij vermeld.

Rekenmachine

Wat kun je met een grafische rekenmachine?

Veel! Laten we dat voorop zetten. Natuurlijk kun je net als met een normale rekenmachine ook standaard rekensommen oplossen. Echter is dit niet de reden waar grafische rekenmachines het meest voor worden gebruikt. Deze koop je vooral om grafieken meet te berekenen zoals dat bij wiskunde het geval is.

 

  • Programmeren.

 

Ook is het met de meeste grafische rekenmachines mogelijk om deze te programmeren waardoor je eigenlijk zou kunnen zeggen dat het een soort van open source device is. En ideal voor programmeurs die nieuwe dingen willen testen.

 

  • Koppelen aan andere apparaten.

 

Verder zijn deze apparaten heel uitgebreid, en kun je een grafische rekenmachine aan veel andere apparaten koppelen. Het meest voorkomende is het aansluiten aan een computer, om de gegevens van en naar het apparaat te kunnen exporteren / importeren.

Andere mogelijkheden zijn om de rekenmachine te koppelen aan diverse meetapparatuur zoals: een barometer of een thermometer. Vervolgens kun je deze gegevens in de grafische rekenmachine gebruiken, koppelen en analyseren.

Grafische rekenmachine kopen

Wat zijn de meest gebruikte grafische rekenmachines en waar kun je ze kopen?

Net als met zo’n beetje elk product, is er ook bij dit apparaat veel keuze. En kun je ze overal kopen. Populaire grafische rekenmachines zijn die van Casio en bijvoorbeeld de TI 84 Plus CE-T van Texas Instruments. Hoewel Casio de grondlegger van de grafische rekenmachine is, is Texas Instrument momenteel de marktleider hierin.

Waar kun je deze online kopen?

Natuurlijk kun je een grafische rekenmachine kopen in verschillende speciaalzaken. Maar aangezien de speciaalzaak langzaam uitsterft en er steeds minder van zijn. Kijken wij hier graag naar de mogelijkheden tot het online kopen van een grafische rekenmachine.

Er is voor elk budget wel een rekenmachine te vinden. Afhankelijk van de kwaliteit en de mogelijkheden kun je al voor rond de € 100,- een degelijk model vinden waarmee je de meest gangbare berekeningen kunt maken.

De Mediamarkt heeft vaak de goedkoopste prijzen voor alle elektronische apparaten. Zo kun jij bijvoorbeeld de Texas Instruments 84 Plus CE-T Color voor € 109,- bestellen. Dit kan nog goedkoper, wanneer je via deze website https://bespaardeals.nl/mediamarkt je voordeel kortingscode meepakt.

Ook indien je liever je nieuwe rekenmachine bij webshops zoals bol.com of coolblue wilt kopen. Kun je voor een kortingscode op bovengenoemde website kijken. Voor al deze winkels vind je geschikte aanbiedingen op de website.

Tweedehands op marktplaats.

Voor veel scholieren is een dergelijke grafische rekenmachine nog aan de prijzige kant. Zelfs wanneer je gebruik maakt van een aanbieding. Scholieren werken nu eenmaal nog niet of weinig en hebben daardoor maar een beperkt budget. In dat geval zou je kunnen kiezen voor een gebruikte rekenmachine.

Op Marktplaats kun je eenvoudig zoeken naar grafische rekenmachines. Er worden er genoeg aangeboden aangezien de meeste scholieren hem na een paar jaar niet meer nodig hebben. En je dus een goede tweedehands kunt aanschaffen die nog enkele jaren meegaat.

Waar moet je opletten bij het kopen van een grafische rekenmachine?

Iedereen heeft weer andere wensen, maar wanneer je een geschikte rekenmachine wilt aanschaffen. Kun je met een aantal zaken rekening houden. Zo geeft een groot kleurenbeeldscherm van minimaal 2,8 inch veel meer weer dan op een zwart/wit scherm. Zo kun je ook kleuren grafieken maken hier statische concepten mee visualiseren. Matrix analyse is iets waar je in de toekomst gebruik van wilt gaan maken. En natuurlijk de examenstand waarmee de machine ook geschikt is voor HAVO en VWO eindexamens.

Verder is het handig als het apparaat een USB aansluiting heeft zodat je hem zoals eerder beschreven met allerlei apparaten kunt koppelen. En is het ook wel handig als hij naast batterijen ook op zonne energie werkt. De optie om te kunnen programmeren is ook meegenomen mocht je de eenvoudige TI-Basic programmeertaal willen leren.

Online berekeningen maken.

Rekenen wordt steeds makkelijker en efficiënter. Inmiddels heb je voor de meeste berekeningen geen echte rekenmachine meer nodig. En kun je eenvoudige sommen al via een online rekenmachine berekenen zoals die van ons.

Daarnaast zijn er nog vele andere berekeningen die gemaakt moeten worden. Voor de meeste berekeningen zijn er daarom online oplossingen beschikbaar.

Natuurlijk hebben wij ook een hele goede online rekenmachine. Daarnaast hebben we nog enkele andere rekentools voor je. Zoals het omrekenen van temperatuur, of volume omrekenen. Ook het berekenen van lengte/afstandseenheden is mogelijk. Een mooi overzicht van alle tools vind je op onze homepage waar je ook de online rekenmachine vind.