Kilometers Mijlen omrekenen

Gebruik de rekenmachine om snelheid om te rekenen van kilometers per uur naar mijl per uur en omgekeerd. Om de berekening te maken vul je de snelheid in en selecteer je de oorspronkelijke eenheid. Vervolgens selecteer je de eenheid waarin de snelheid weergegeven moet worden en druk je op bereken.

Opmerking

Mijl per uur (miles per hour, mph) is een eenheid voor snelheid uit het imperiale systeem. In Groot-Brittannië en Amerika wordt snelheid meestal in deze eenheid aangegeven. In de meeste landen wordt echter het metrieke stelsel gehanteerd en wordt snelheid aangegeven in kilometers per uur.

1 mijl is 1,609344 kilometer.

1 kilometer 0,621371192 mijl.

Toepassing

Wanneer je met je Nederlandse auto in Engeland op vakantie bent en je ziet een rond wit bord met een rode rand en de cijfers 60 in het midden is het dus niet de bedoeling 60 kilometer per uur te rijden en een file te veroorzaken. En maximum snelheid van 60 mph is omgerekend meer dan 96 kilometer per uur. Omgekeerd moet de nieuwe eigenaar van een geïmporteerde Corvette oppassen zijn rijbewijs niet kwijt te raken door met 120 op de teller over de Nederlandse snelweg te rijden.