Lengte/afstand eenheden omrekenen

Lengte omrekenen

Lengte omrekenen? Bijvoorbeeld van mijl naar kilometer? Of van inch naar cm? Gebruik dan de rekenmachine om Britse en Amerikaanse eenheden voor lengte/afstand eenvoudig om te rekenen naar meters of andersom. Om de berekening te maken vul je de lengte/afstand in en kies je de oorspronkelijke eenheid. Vervolgens selecteer je de eenheid waarin de lengte/afstand weergegeven moet worden en druk je op berekenen.

Eenheden in Amerika en Groot-Britannië

In Amerika en Groot-Brittannië hanteert met vaak eenheden voor afstand die gebaseerd zijn op het imperiaal stelsel met als standaard eenheid de yard. Afstand wordt behalve in yards ook vaak aangegeven in inch, foot of mile. Er gaan 12 inch in een foot, 3 foot in een yard en 1760 yard in een mile. In het grootste deel van de wereld zijn eenheden gebaseerd op het metrisch systeem en is de meter de standaard lengtemaat. Het is duidelijk dat het omrekenen van eenheden voor afstand binnen het metrisch (decimaal) systeem een stuk eenvoudiger is. Er gaan 10 millimeter in een centimeter, 10 centimeter in een decimeter, 10 decimeter in een meter enz.

TV (inch naar cm)

Bij het uitzoeken van een nieuwe TV moet niet vergeten worden dat de beelddiagonaal vaak wordt aangegeven in inches. Met de eenvoudige rekentool kun je gemakkelijk berekenen hoe groot jouw tv is in centimeters. Andere praktische problemen die het gevolg zijn van het verschil in eenheden, zijn bijvoorbeeld Engelse steeksleutels die niet passen op Nederlandse moeren of andersom.