Cirkel omtrek berekenen

Omtrek cirkel berekenen? Gebruik de eenvoudige rekenmachine om de omtrek van een cirkel te berekenen. Om de berekening uit te voeren vul je de straal van de cirkel in en druk je op berekenen.

Het kan zijn dat je bijvoorbeeld een omheining wilt plaatsen rondom een rond grasveldje. Dan moet je natuurlijk weten hoeveel omheining je moet kopen. Met deze eenvoudige rekenmachine kun je gemakkelijk de omtrek van de cirkel berekenen. Ook voor bijvoorbeeld een rond zwembad in je tuin kan het een handige tool zijn.

Wil je de omtrek van een fietsband berekenen? Dit kan nodig zijn om de fietscomputer juist in te stellen. De omtrek kun je gemakkelijk berekenen met de rekenmachine. Vul de straal van de band in en druk op berekenen. De straal is helft van de diameter.

Omtrek cirkel

De omtrek van een cirkel hangt af van de straal van de cirkel. De straal is de afstand van het middelpunt van de cirkel tot een punt op de rand van de cirkel. De straal is dus de helft van de diameter. De diameter is namelijk de gehele doorsnede van de cirkel. In de afbeelding is te zien wat precies de omtrek en de straal is. Wanneer je dus de straal weet, kun je de omtrek berekenen.

 

Omtrek cirkel berekenen

Straal berekenen

Je kunt ook de straal berekenen. Klik dan bij het kopje ‘bereken’ op straal en vul de omtrek in. Als je vervolgens op berekenen drukt, wordt de straal berekend.

Oppervlakte cirkel

Wil je de oppervlakte van een cirkel berekenen? Dat kan, kijk dan op de pagina oppervlakte cirkel berekenen.