Als je als goed voorbereid wilt zijn, dan doe je er verstandig aan eens kennis te maken met de rekenmachine.nl en je vooral eens te richten op de cryptovaluta. Cryptovaluta’s worden wereldwijd meer en meer geaccepteerd en timmeren zo behoorlijk aan de weg. De kans is dus steeds groter dat je ook met cryptovaluta te maken krijgt. Het is dan wel handig dat je weet hoe je met deze valuta kunt rekenen en hoe je ermee rekent. Dit kan prima met derekenmachine.nl, dat voor elke valuta een tool beschikbaar heeft, ook voor Ripple.

Ripple verschilt in veel opzichten van de Bitcoin

Ripple is toch wel iets bijzonders. Het is een real time bruto vereffeningssysteem, het is een valuta wisselaar en eveneens een overmaking netwerk van Ripple Labs Inc. Het bedrijf houdt domicilie in de Verenigde Staten. Het betaalprotocol richt zich op het stroomlijnen van het betalingsverkeer tussen banken. De munt die je kunt gebruiken op de blockchain van Ripple luistert naar de naam XRP. Wat niet verschilt overigens is dat je Bitcoin en Ripple prima kunt omrekenen met de online rekenmachine.

Andere filosofie, dezelfde rekenmachine

Binnen de wereld van cryptovaluta wordt al snel vergeleken met Bitcoin. Toch zijn er ook tussen Ripple en Bitcoin nogal wat verschillen waarneembaar. Zo is de filosofie al heel anders. Bitcoin laat partijen rechtstreeks en op gedecentraliseerde wijze met elkaar handelen. Ripple daarentegen is er juist om het al bestaande betalingssysteem te verbeteren. Dat is dus iets heel anders. Er is nog een groot verschil. Bij de Bitcoin kan gemined worden. Dat houdt in dat partijen Bitcoin verdiend kunnen worden door transacties in een blok samen te voegen. Vervolgens voeg je ze toe aan de blockchain en daardoor kunnen de transacties verwerkt worden. Op deze wijze is het voor iedereen mogelijk over de Bitcoin te beschikken. Het is eveneens voor iedereen mogelijk om met derekenmachine.nl gemakkelijk te rekenen met dit cryptogeld.

Ripple heeft de XRP juist gecentraliseerd

Ripple daarentegen heeft de uitgave van de XRP juist gecentraliseerd. Alle uitgaven zijn dus al gecreëerd. Alle XRPs die nog niet uitgegeven zijn worden beheerd door de Ripple Foundation. Het lijkt voor ondernemers nog vaak de ‘ver van mij bed show’, maar daarin vergissen ondernemers zich. Cryptovaluta namelijk, worden wereldwijd steeds meer geaccepteerd. Kijk maar in eigen land, waar jij je bij thuisbezorgd.nl bestelde pizza bijvoorbeeld kunt betalen met de Bitcoin. Zodoende komt cryptovaluta steeds dichterbij en is het alvast handig daar op in te spelen en eens te kijken op derekenmachine.nl. Met deze calculator kun je gemakkelijk met cryptovaluta rekenen en wordt ook omrekenen gemakkelijk. Er is voor elke cryptovaluta een speciale tool in gebruik. Dan maak je geen fouten als je straks wel te maken krijgt met cryptovaluta.