Tron, ook bekend als TRX, wil een infrastructuur opbouwen voor een gedecentraliseerd internet. Tron biedt de mogelijkheid middels een Tron-protocol en Tron Virtual Machine aan iedereen om dApps (decentrale applicaties) te realiseren. Met de slimme contracten die Tron toepast, wordt token-uitgifte en gedecentraliseerde crowdfunding in elk geval een stuk gemakkelijker. Tron is opgericht door de Tron Foundation en is gevestigd in Singapore.

Content kan direct aangeboden worden

Met speciale dank aan Tron kun je zonder tussenpersoon content delen. Het is een feit dat er een groot gat is ontstaan tussen de makers van content en de klant, Tron wil daar iets aan doen. Dat wil het doen door makers de mogelijkheid hun content meteen aan te bieden aan de consument, peer-to-peer dus. Omdat een tussenpersoon ontbreekt, gaat het geld van de klant ook direct naar de maker van content. Dat scheelt met name op de posten commissies. Voor de makers van content is dit zeker interessant. Zij kunnen op deze manier meer geld verdienen. Aan de andere kant wordt het juist weer voordeliger voor de klant.

Gebruik derekenmachine.nl

Ben jij ondernemer, dan zul je alvast moeten wennen aan het feit dat digitaal geld de toekomst heeft. Of je dat nu wilt of niet en dat waarschijnlijk eerder dan je denkt. Mocht je nou te maken krijgen met cryptogeld, doe dan een beroep op derekenmachine.nl. Met derekenmachine.nl wordt het rekenen met en het omrekenen een fluitje van een cent. Daarnaast kan de online calculator nog veel meer.

Bepaal zelf wie toegang krijgt en voor hoeveel

Videomakers krijgen met dank aan Tron de kans zelf te bepalen wie toegang krijgt tot de inhoud en wat ze daarvoor terug willen. Afkorting van Tron is TRX en Tronix. Je gebruikt TRX op het Tron platform, consumenten passen Tronix toe om aankopen te kunnen doen. Ben jij klant en doe jij een aankoop? Dan wordt het geld, Tronix dus, onmiddellijk naar de wallet van de maker van content gezonden. Daar hoeft dus verder helemaal niemand aan te pas te komen. Gebruik jij het platform, dan is Tronix altijd waardevol. In eerste instantie was Tronix overigens een ERC-20 token op de bekende blockchain van Ethereum. Later werd die echter naar het eigen platform overgeheveld, zoals dit eigenlijk wel gebruikelijk is binnen de wereld van blockchains.

Het hoofdnetwerk van Tron werd midden 2018 officieel gelanceerd overigens. Dit hoofdnetwerk werkt met zeer kleine transactiekosten, want die kosten je slechts 0,0001 TRX. Dat is omgerekend zoiets als 1 dollarcent, en dat voor 20.000 transacties. Vergelijk je dit met de kosten die je maakt bij Bitcoin en Ethereum, dan is TRX aanzienlijk voordeliger en dus aantrekkelijker. Het Exodus netwerk van Tron is in staat om duizend transacties per seconde te verwerken. Dat is veel meer dan tot nu toe gebruikelijk is. Neem Ethereum, dat slechts vijftien transacties per seconde aan kan. Hoeveel transacties ook, met de online rekenmachine reken je ook gewoon snel met cryptocurrency.

Tron is bijzonder snel

Zeker door de transactiesnelheid heeft Tron zich een prima positie in de markt weten te bemachtigen. Voldoende is het echter nog niet om ook wereldwijd een vaste waarde te worden. Het netwerk zal minimaal een miljoen transacties per tel aan moeten kunnen wil het ook wereldwijd een rol van betekenis gaan spelen.